Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació
Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació
Tècnic/a Superior d’Arts Plàstiques i Disseny en Animació. Perfil videojocs i entorns virtuals.
El Cicle Formatiu d’Animació (perfil videojocs i espais interactius) prepara els futurs professionals per treballar en estudis de disseny interdisciplinaris que inclouen les tasques de disseny, il·lustració digital de l’entorn, personatges d’animació 2D i 3D i programació del videojoc, sempre des de la vessant més artística i creativa pròpia d’una escola d’art i disseny
El Cicle s’adreça a estudiants interessats en desenvolupar la seva carrera en l’àmbit de la l’animació i el disseny de videojocs i espais interactius.
2000 hores dividides en dos cursos
De 15:00 h a 21:00 h
280 hores
135 hores
Accés directe amb titulació
– Títol de batxillerat en la modalitat d’arts o equivalent.
– Llicenciat en Belles Arts o persones que hagin superat la prova d’accés a la facultat de Belles Arts.
– Tècnic Superior en Arts Plàstiques i Disseny de la mateixa família.
– Graduat en Arts aplicades i Oficis artístics.
Accés amb prova específica
– Per a estudiants que tinguin el Títol de batxillerat d’altres modalitats o equivalent.
Accés sense titulació (amb prova d’accés comuna) per a alumnes que tinguin els següents requisits
– Ser major de 18 anys (o complir-los durant l’any en què s’iniciï el Cicle) i tenir un títol de Tècnic de Grau Mitjà d’un Cicle d’Arts Plàstiques i Disseny o d’un de Formació Professional d’una família equivalent.
– Ser major de 19 anys (o complir-los durant l’any natural en què s’iniciï el Cicle).
Els alumnes podran exercir com a professionals autònoms, associats a empreses o estudis dedicats a la publicitat, el disseny, la televisió, l’animació, la producció de videojocs i aplicacions interactives i la realització de materials didàctics.
Les sortides professionals d’aquest cicle inclouen:
Alguns mòduls d’aquest Cicle Formatiu poden ser convalidables per a alumnes que hagin cursat estudis anteriors. Consulteu el llistat complet a la següent adreça:
informació sobre convalidacions
Els alumnes tenen la possibilitat de realitzar intercanvis ERASMUS amb convalidació de crèdits.
Aquest Cicle Formatiu inclou 280 hores de pràctiques obligatòries en empreses o estudis de disseny interactiu. Els alumnes les realitzen durant el primer curs sota el seguiment d’un tutor de pràctiques de l’Escola i un tutor de l’empresa que n’avaluen els progressos.
Els detalls d’aquestes pràctiques queden registrats en un Quadern de Pràctiques que queda en possessió de l’alumne un cop finalitzat el conveni, i li serveix com a currículum de la seva primera experiència laboral.
Les pràctiques donen la possibilitat de conèixer el món laboral, estar en contacte amb els mètodes i tecnologies que s’utilitzen en l’àmbit de les empreses dedicades al disseny gràfic interactiu i són l’inici de l’historial professional dels alumnes.
Durant el curs s’organitzen diferents activitats, dins i fora de l’Escola, que permeten estar al dia de les últimes tendències i ampliar coneixements sobre tot allò que envolta l’animació i el disseny interactiu.
També es porten a terme projectes interdisciplinaris que fomenten el treball en grup, la relació entre diferents estudis de l’Escola i amb d’altres institucions.
L’Escola compta amb equipaments i aules específiques on els alumnes poden generar els materials necessaris per realitzar els seus projectes multimèdia:
Un cop finalitzat aquest Cicle de Grau Superior, es pot accedir als següents graus universitaris i ensenyaments artístics superiors:
El Cicle ofereix la possibilitat de cursar mòduls solts a alumnes que no han realitzat la prova d’accés.
No hi ha un mínim ni un màxim de mòduls a escollir. Els estudiants poden inscriure’s a tots els que desitgin (sempre que estiguin disponibles) i seran avaluats com la resta d’alumnes, obtenint a final de curs un certificat de reconeixement acreditatiu.
Les qualificacions obtingudes s’inclouran a l’expedient acadèmic de l’alumne i seran convalidables si en un futur aquest desitja cursar estudis oficials d’Arts Plàstiques i Disseny.
Treball de rotroscòpia realitzat pels alumnes del primer curs d’animació
Curs 18-19
Treball realitzat durant la setmana STOP
Taller d’animacions interactives
Jornada de portes obertes per a centres docents.
Dimecres 20 de febrer
Versió del PONG de Marc Serrano, alumne de primer d’animació
Gameplays realitzats durant el primer trimestre del cicle de videojocs:
Little Artie, basat en els estudis de Pintura.
Autores: Mònica Puche i Glòria Santandreu
Serigrafight, basat en els estudis de Serigrafia.
Autors: Cristian Montero i Marc Serrano
«Els ensenyaments artístics i de disseny son ara enfocats cap al sector de l’animació i l’oci interactiu dins el CFGS d’Animació per Videojocs de l’Escola d’Art de Vic.
Al llarg dels dos cursos de duració d’aquest cicle, els alumnes treballeu a fons amb el dibuix, el guionatge, la representació visual, els entorns de programació, l’ animació tradicional i el modelat i animació 2D i 3D.
L’objectiu final és que arribeu a comprendre i dominar el procés creatiu i la producció dels nous formats audiovisuals interactius. Tot en un entorn metodològic orientat a projectes i amb una forta vessant professionalitzadora.»
Enllaç per entrar a la reunió: https://meet.google.com/jem-vkrf-kit
Programació de les assignatures
+ Informació sobre els estudis